Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Upoznavanje Japanske kulture

18.05.2018.

Danas smo razmjenjivali znanja, iskustva, osjećaje i pretvarali ih u potencijale. Zaključili smo da jedan od najvećih potencijala neke zemlje predstavlja njena kultura. Zapitali smo se kakva je kultura Japana. I gle čuda! Japan u gostima IV3 razreda. Divne profesorice i profesori iz Japana su nas prošetali svojom zemljom, vodili u japanske škole, popeli na Fiju San, proslavili Oshougatsu- Novu godinu i praznik Trešnjinog drveta, jeli najukusniju riblju hranu, plastičnim kapama zaštitili od mnogobrojnih zemljotresa i obukli tradicionalni yukata odjevni predmet ... uživali smo! Kakvih li je samo pitanja bilo! Ni gosti nisu ostali ravnodušni pred takvim ushićenjima. Pozdravili su nas pisanjem naših imena... i to na japanskom! Bravo IV-3 

 


Kantonalno takmičenje iz pružanja prve pomoći

18.05.2018.

Na Kantonalnom takmičenju iz prve pomoći, ekipa naše škole osvojila je treće mjesto. Iskrene čestitke ekipi i nastavnici Saneli Pohara. Takmičenje je održano 5.05.2018.


Najbolji biciklisti Općine Centar

18.05.2018.

Završena izgradnja prve faze biciklističke staze i sanacija pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije. Tim povodom učenici naše škole na biciklima su testirali novu stazu. Mak, Dan-Adi i Omar osvojili su prva tri mjesta i nagradu: odlazak u Fojnicu sa porodicom. Načelnik dr Nedžad Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog okončanja radova te najavio početak druge faze izgradnje biciklističke staze. Utrka je održana 7.05.2018.

 


Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope

18.05.2018.

Više od hiljadu učenica i učenika je oslobodilo Gimnazijsku ulicu i pjesmom, plesom, igrama i porukama obilježilo Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom.

Međunarodni centar za mir je u saradnji sa Prvom gimnazijom, Osnovnom školom Safvet-beg Bašagić, Srednjom školom poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti, Srednjom školom primijenjenih umjetnosti i Mrežom za izgradnju mira počeo obilježavanje Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom koji se ov godine organizira pod simboličnim nazivom “Mladi, antifašizam i Evropa”.

Obilježili smo Dan Evrope i Dan pobjede nad fasizmom. Utakmica Bosna-Evropa. 


2. Sarajevska rolerijada

18.05.2018.

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, u nedjelju 13. maja 2018. godine od 10 sati u Titovoj ulici je održana jedinstvena porodična manifestacija 2. Sarajevska rolerijada koju organizira Udruženja građana ''Klub sporta Fit & Fun'', uz podršku Općine Centar. Cilj ove manifestacije je da promoviše alternativne načine kretanja u urbanim sredinama. Učestvovalo više od hiljadu učesnika svih starosnih kategorija koji su imali priliku oprobati se u više različitih trka i osvojili neku od vrijednih nagrada. Među njima su bili i učenici naše škole.  Glavne ulice u gradskoj jezgri su bile u to vrijeme zatvorene za saobraćaj, a otvorene za učesnike na ovoj velikoj porodičnoj zabavi na koturaljkama.