Anketa
Da li smatrate da je veliki broj izostanaka učenika ozbiljan problem?
Zahvalnica

EKSTERNA MATURA-pripreme

04.01.2017.

Dragi učenici i poštovani roditelji,

pripreme za eksternu maturu planirane su prema sljedećem rasporedu:

 

MATEMATIKA SVAKI DAN U 11 h U PERIODU OD 9.1.2017. DO 13.1.2017.

ENGLESKI JEZIK SVAKI DAN U 10 h U PERIODU OD 9.1.2017. DO 13.1.2017.

BOSANSKI, HRVATSKI, SRPSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST U 10 h U PERIODU OD 16.1.2017. DO 20.1.2017. 


PODJELA KNJIŽICA

26.12.2016.

 

6.1.2017. (PETAK) podjela knjižica za učenike od III  do IX razreda

 

Četvrti, peti, šesti i sedmi razredi u 10 h.

Treći, osmi i deveti u 11 sati.

 

Podjela knjižica za učenike I i II razeda, PETAK 13.1. 2017. u 10 h


Skills Show

20.12.2016.

Učenici devetog razreda naše škole posjetili su i učestvovali u prezentacijama za  profesore, nastavnike i učenike engleskog jezika na temu English language – 21st century Employability Skill / Engleski jezik – vještina za zaposlenje 21. vijeka.

British Council je ove godine organizovao regionalni događaj posvećen srednjem stručnom obrazovanju i karijernom razvoju pod nazivom „Skills Show: Sarajevo 2016“. Ovaj jedinstveni regionalni događaj imao je  za cilj da poveže komercijalne i obrazovne sektore kako bi zajedničkim naporima doprinijeli poboljšanju kvaliteta obrazovanja u regionu i motivisali učenike da se opredjele za srednje stručno obrazovanje. Skills Show se održavao  u Sarajevu 16. i 17. decembra 2016., fokusirajući se na inovacije, zapošljavanje mladih, kroz učeće na prezentacijama Engleski jezik – vještina za zaposlenje 21. vjeka koje je vodio g. Eamonn Shanahan, master trener za engleski jezik. Ove prezentacije pokazale su niz pozitivnih praksi i postignuća na području Zapadnog Balkana i Velike Britanije.


Najaktivniji učenik u školskoj 2016/2017. godini

11.12.2016.

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, resorni ministar Elvir Kazazović uručio je u petak 9.12. 2016.  prigodne poklone za 114 učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo koji su se istakli svojim zalaganjima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, promociji škola kao i u realizaciji različitih projekata. Odlukom Nastavničkog vijeća naše škole, za najaktivnijeg učenika izabrana je Emina Huko učenica IX-2 razreda. Emina je već dvije godine predsjednica Vijeća učenika, član je dječijeg parlamenta za našu školu, učestvovala je na mnogim općinskim, kantonalnim, federalnim i državnim takmičenjima i osvojila je mnoga priznanja i medalje za našu školu iz oblasti: tehnička kultura, volonteri, matematika. Emina je ujedno i državna prvakinja u ritmičkoj gimnastici. Međutim, još jedan naš učenik ponio je laskavu titulu najaktivnijeg i najistaknutijeg učenika, a to je Muhamed Sadović. On je ovu laskavu titulu ponio za Osnovnu muzičku školu. Muhamed je poznati mladi, talentovani pijanista. A naša bivša učenica Lamija Grabus, najaktivniji je i najistaknutiji učenik Bošnjačke gimnazije.


Volontiranje je cool!

11.12.2016.

Međunarodni dan volontera (IVD) obilježava se svakog 5. decembra u znak priznanja plementih napora volontera širom svijeta. Više od 250 volontera iz 35 osnovnih škola iz Mostara, Stoca, Čapljine, Konjica, Goražda, Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Foče danas je na manifestaciji „Galerija volonterizma“ okončalo učešće u ovogodišnjem projektu “Volontiranje je cool!”. 
Na osnovu volonterskih izvještaja dodijeljene su nagrade svim volonterskim grupama za iskazani rad u svojim lokalnim zajednicama. I naravno opet smo osvojili PRVU NAGRADU! Čestitke našim volonterima, učenicima IX razreda: Nedimu, Dini, Bakiru, Lamiji, Amri, Amni, Hani i Emini. Naravno čestitke i našoj pedagogici Sameli. BRAVO!!!