Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Prijem kod načelnika Dr. Nedžada Ajnadžića

16.04.2018.

Prijem kod načelnika Dr. Nedžada Ajnadžića za učenike koji su isvojili prvo, drugo ili treće mjesto na općinskim takmičenjima iz matematike, fizike, informatike, geografije, održano je 13.4.2018. godine.  Među njima je i naš Osman Hadžić VII-2. Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić nauspješnijim takmičara uručio novčane nagrade Općine Centar i to za osvojeno prvo mjesto 100 KM, za drugo 80 i za treće 70 konvertibilnih maraka.Načelnik Ajnadžić je čestitao nagrađenim učenicima na pokazanom stečenom znanju i zaželio im dalje uspješno školovanje.

.


Eko monografija naše škole

21.03.2018.

Dragi roditelji i prijatelji naše škole,

pozivamo vas da podržite unikatnu publikaciju koja može mnogo značiti za obrazovanje i posluziti kao priručnik učiteljima, nastavnicima i profesorima.  Iako su budžeti naših škola ograničeni, mislimo da simboličnim donacijama možemo podržati obrazovanje!

Više informacija možete saznati na linku. HVALA SVIMA! 

https://www.youcaring.com/osnovnaskolasafvetbegbasagic-1136313

 


Svako dijete treba porodicu

06.03.2018.

5. 3.2018. i 6.3.2018. godine, 

Učenici naše škole su se pridružili  UNICEF-ovoj kampanji „Svako dijete treba porodicu/obitelj“ koja je dio programa „Transformacija ustanova za zaštitu djece i prevencija razdvajanja porodica", finansiraog od Europske Unije. Cilj je osigurati da djeca bez roditeljskog staranja, djeca u opasnosti od odvajanja od svojih porodica i djeca sa smetnjama u razvoju, uživaju jednaka prava i status kao i sva druga djeca u BiH. 

Projekat se provodi u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banja Luci, a u  njega je direktno uključeno 100 djece iz domova, hraniteljskih i bioloških porodica. Osim djece, u aktivnostima projekta sudjelovat će preko 160 potencijalnih hranitelja, a indirektni korisnici ovog projekta bit će roditelji, nastavnici, ali i ključni politički, društveni i socijalni akteri u lokalnim zajednicama. 

Realizacija projekta sastoji se od četiri glavne aktivnosti: Afirmativne i komunikacijske radionice za djecu i odrasle: 4 dvodnevne radionice za 100 djece i 4  jednodnevne radionice za ključne aktere u lokalnoj zajednici, Mentorski rad sa djecom na osmišljavanju lokalnih projekata za promociju vrijednosti porodice i hraniteljstva; Organiziranje 2 okrugla stola u Sarajevu tokom kojih će biti promovisane vrijednosti hraniteljstva i hraniteljskih porodica; Promocija projekta u lokalnim zajednicama i medijima.


Kalendar pismenih provjera znanja

21.02.2018.