Anketa
Koliko dnevno sati provodiš za računarom, mobitelom, tebletom ili ispred TV?


Posjeta učenika Konjević Polju i Potočarima

21.10.2014.


U saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke i mladih KS učenici naše škole, njih 45 članova sekcije volontera, Civitas-a i učenici IX razreda, u srijedu, 8. 10. 2014. godine posjetili su učenike u improviziranoj  OŠ u Novoj Kasabi, Konjević Polje i obradovali ih poklonima /školski pribor, slatkiši/ i novčanim prilozima. Učenicima su se pridružile Samela Alagić pedagog-psiholog škole i direktorica Lejla Dizdarević.

Nakon posjete školi, učenici su obišli i Memorijalni centar u Potočarima i Muzej te prisustvovali historijskom času i projekciji filma o padu, zločinima i egzodusu ljudi, žena i djece Srebrenice u julu, 1995. godine

Dan učitelja

20.10.2014.


Prosječan učitelj govori.

Dobar učitelj objašnjava.

Izvrstan učitelj pokazuje.

Vrhunski učitelj inspirira.


William Arhtur Ward

 

3.10.2014.godine u prostorijama naše škole učitelji i nastavnici su proslavili svoj Dan. Uz prigodno druženje uživali smo u priredbi učenika Produženog boravka. Ovogodišnji Dan učitelja obogatili su svojim prisutstvom nastavnici koji su penziju zaradili u našoj školi.

 


Dječiji Univerzitet

20.10.2014.

U periodu od 22. 9. do 26. 9. 2014. godine 15 učenika šestog i sedmog razreda naše škole sa direktoricom, peagogicom i nastavnicom historije, boravilo je u Banja Luci u okviru  projekta “Dječiji univerzitet“.  Naša škola već tri godine je dio ovih projektnih aktivnosti. Aktivnosti koje su djeca prošla tokom pet dana boravka u Banja Luci su:  zbližavanje djece osnovnoškolskog uzrasta sa načinom i funkcionisanjem univerziteta, mogućnostima i prednostima studiranja, te sa brojnim odsjecima fakulteta koji su nam se predstavili. Aktivnosti su provedene  kroz radionice koje su bile prilagođene hronološkom uzrastu djece, a cilj aktivnosti jeste pravilno informisanje i savjetovanje dejce pri izboru budućeg zanimanja, što je jedan od bitnih modula profesinalne orijentacije učenika.

Tom prilikom učenici su bili gosti, i družili se sa profesorima i studentima, na  Ekonomskom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu, Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta, Poljoprivrednom fakultetu, Akademiji umjetnosti, Elektrotehničkom fakultetu i Fakultetu političkih nauka. Organizator aktivnosti: W U S Austria /World University Service Austria/


Velenje, 2015.

02.10.2014.

I ove godine na Pikinom festivalu
 

Važno obavještenje!

26.09.2014.

Besplatna škola košarke

Općina Centar organizuje besplatnu školu košarke za učenike od 5. do 9. razreda osnovne škole. Škola sa radom počinje od 6. oktobra 2014. godine i traje do 28. maja 2015. godine. Realizaciju provodi JU "Centar za sport i rekreaciju". Termini realizacije: ponedjealjkom i četvrtkom od 15.00 do 16.00 h.