Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Spisak udžbenika za školsku 2018/2019. godinu

09.07.2018.

Poštovani roditelji, dragi učenici,


udžbenici koji će se koristiti u novoj školskoj 2018/2019. godini se mogu pogledati na fb, web i oglasnoj stranici škole.
Napominjemo da je Općina Centar obezbjedila sredstva za kupovinu udžbenika za sve učenike prvih razreda, kao i školskog pribora i ruksaka. 
Škola posjeduje određeni broj kompleta udžbenika u školskoj biblioteci koji će prioritetno biti podjeljeni učenicima iz porodica gdje troje i više djece se školuje i učenicima koji dolaze iz porodica u stanju socijalne potrebe.

Spisak udžbenika koji će se koristiti u školskoj 2018/2018. godini


KNJIŽICE

25.06.2018.

PODJELA KNJIŽICA I RODITELJSKI SASTANAK

Za učenike od IV-VIII razreda

SRIJEDA, 27.6.2018. GODINE U 17 H


Upoznavanje Japanske kulture

18.05.2018.

Danas smo razmjenjivali znanja, iskustva, osjećaje i pretvarali ih u potencijale. Zaključili smo da jedan od najvećih potencijala neke zemlje predstavlja njena kultura. Zapitali smo se kakva je kultura Japana. I gle čuda! Japan u gostima IV3 razreda. Divne profesorice i profesori iz Japana su nas prošetali svojom zemljom, vodili u japanske škole, popeli na Fiju San, proslavili Oshougatsu- Novu godinu i praznik Trešnjinog drveta, jeli najukusniju riblju hranu, plastičnim kapama zaštitili od mnogobrojnih zemljotresa i obukli tradicionalni yukata odjevni predmet ... uživali smo! Kakvih li je samo pitanja bilo! Ni gosti nisu ostali ravnodušni pred takvim ushićenjima. Pozdravili su nas pisanjem naših imena... i to na japanskom! Bravo IV-3 

 


Kantonalno takmičenje iz pružanja prve pomoći

18.05.2018.

Na Kantonalnom takmičenju iz prve pomoći, ekipa naše škole osvojila je treće mjesto. Iskrene čestitke ekipi i nastavnici Saneli Pohara. Takmičenje je održano 5.05.2018.


Najbolji biciklisti Općine Centar

18.05.2018.

Završena izgradnja prve faze biciklističke staze i sanacija pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije. Tim povodom učenici naše škole na biciklima su testirali novu stazu. Mak, Dan-Adi i Omar osvojili su prva tri mjesta i nagradu: odlazak u Fojnicu sa porodicom. Načelnik dr Nedžad Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog okončanja radova te najavio početak druge faze izgradnje biciklističke staze. Utrka je održana 7.05.2018.