Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Škola plivanja za IV razrede

15.10.2018.

U periodu od 01.10. do 12.10.2018. godine realizirana je besplatna škola plivanja za četvrte razrede na Olimpijskom bazenu Otoka. Odlična atmosfera, profesionalan rad izuzetnog tima trenera, definitivno je formula uspjeha. Naša škola je bogatija za brigadu plivača.


Planinski pohod na Visočicu

15.10.2018.

Članovi Planinarske sekcije organizovali su pohod na planinu Visočicu. Kroz druženje i uživanje u prirodnim ljepotama, mali planinari su osvojili vrh Strug koji se nalazi na 1869 metara.


Atletski kup

15.10.2018.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, a u organizaciji Atletskog saveza Kantona Sarajevo, održan je Atletski kup za osnovne škole. Našu školu je predstavljalo dvadeset učenika. Takmičarski program sastojao se od sprinterskih, bacačkih, skakačkih, srednjoprugaških i štafetnih disciplina. Nakon završenog takmičenja, ekipa naše škole je bila najbolja, sa osvojenih 7 prvih mjesta, 1 drugim mjestom i 6 trećih mjesta.


Dobili smo Micro BIt uređaje

15.10.2018.

Od ove školske godine i našim učenicima će biti omogućeno programiranje, sklapanje i uređivanje na Micro Bit uređajima. Micro Bit je mini računar koji omogućava velike inovacije u nastavi. Članovi Robotičke sekcije su prvi koji su isprobali ovaj računar. Opremu je donirala Općina Centar.


Posjeta Malom muzeju Bosne i Hercegovine

15.10.2018.

Članovi sekcije "Kulturna baština" posjetili su jučer, 11.10.2018. Mali muzej Bosne i Hercegovine, u kojem su mogli pogledati postavku koja prikazuje društvene prilike srednjovjekovne Bosne. Domaćini su naše učenike ljubazno primili i počastili.