Anketa
Da li smatrate da je veliki broj izostanaka učenika ozbiljan problem?
Zahvalnica

25 godina 105. Motorizovane brigade

05.03.2017.

16.2.2017. na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, općine Centar, hor naše škole uveličao je svečanost sa pjesmom "Dragoj mojoj BiH". Sjednica je održana povodom 25 godina osnivanja 105. Motorizovane brigade. Na konkursu za najbolji literarni rad ili pjesmicu o 105. Motorizovanoj brigadi, naša učenica Vildana Borovac VIII-1, osvojila je prvo mjesto.


Paketići za naše drugare

07.02.2017.

Krajem decembra 2016. godine, odjeljenje IV-3 sa učiteljicom Altijanom Alić posjetilo je Javnu ustanovu Zavod "Mjedenica". Tom prilikom uručili su 20 novogodišnjih paketića, koje su sami napravili, drugarima iz ove ustanove. Uz lijepo druženje dogovorili smo novi susret u II polugodištu.


Besplatno klizanje za učenike naše škole

07.02.2017.

Hvala Općini Centar na današenjm poklonu. Klizali smo sa učiteljicom Sabinom i njenim učenicima III-2, IV-1 i učenicima osmih razreda. Ni kiša nam nije pokvarila raspoloženje.


Svileni put umjetnosti

07.02.2017.

Dana je otvoren 33. Međunarodni festival Sarajevska zima, pod motom: "Svileni put umjetnosti". Učenici odjeljenja IV-3 popratili su i direktno učestvovali u ovoj manifestaciji.  U Domu armije gledali su koncert dječjeg hora Palčići sa drugarima iz IV-2. Poslije toga su nastupili sa pjesmom i plesom ispred Pozorišta mladih.


Besplatno klizanje

03.02.2017.

Po nalogu načelnika dr. Nedžada Ajnadžića obezbijeđeni su posebni termini besplatnog klizanja na ledenoj plohi u parku Hastahana za učenike osnovnih škola koji u tom tačno određenom periodu na raspolaganju imaju i besplatne klizaljke.Termina za našu školu planiran je utorak, 7.2.2017. i to u dva termina: od 10 h do 12 h i od 15 h do 17 h.

Međutim, uživanju i programu za naše najmlađe sugrađane koji priprema Općina Centar tu nije kraj. Naime, u subotu 11. februara ove godine na ledenoj plohi u Hastahani Općina Centar organizuje Porodični dan u periodu od 9 do 22 sata. Ovom prilikom će na ledenoj plohi osim besplatnih termina za klizanje djece i roditelja također biti organizovana takmičenje u brzom klizanju članova Klizačko-koturaljskog kluba „Bosna“ i učenika iz osnovnih škola iz Centra, te hokejaške utakmice malih hokejaša uzrasta od 8 do 11 godina. Izvan klizališta je planirano održavanje izložbe likovnih radova, a tokom cijelog dana za sve učesnike i posjetioce u parku Hastahana obezbijeđen je topli čaj. Općina Centar poziva sve sugrađane da u subotu dođu u park Hastahana i uživaju u čarima klizanja.