Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Njegujemo interkulturalni duh

09.12.2018.

Mei Takeuchi, zaposlenica Ambasade Japana, posjetila je našu školu, družila se s djecom iz Produženog boravka i prenijela im i približila dio japanske kulture.


Radionica "Vremenski uslovi i klima"

09.12.2018.

Emma Strenski, volonterka iz SAD-a, održala je u našoj školi radionicu na engleskom jeziku pod nazivom "Vremenski uslovi i klima". Učenici IV-1 razreda su ovoga puta bili domaćini radionice, a ovo bi trebala biti prva u nizu posjeta ove vrijedne Amerikanke našoj školi. Učenici su s oduševljenjem učestvovali u igrama i aktivnostima koje je g-đica Emma pripremila. Nadamo se nastavku ove divne i korisne saradnje.


Dan državnosti BiH

09.12.2018.

 

Obilježili smo Dan državnosti BiH


"A Magical Intercultural Friendship Network"

09.12.2018.

Učenici III-1 sa učiteljicom Dijanom Dorfer-Galijašević su na magičan način obletjeli Zemljinu kuglu i sastavili svoju "ČAROBNU MAPU SVIJETA", što je bio sljedeći zadatak u okviru projekta "A Magical Intercultural Friendship Network". 
Svoju mapu su postavili na panou u holu škole. Održali su čas prezentirajući jedni drugima kakve ljepote i zanimljivosti kontinenti skrivaju, onako kako ih dječije oči vide.


"Lakonoga u čarobnoj šumi"

09.12.2018.

U petak 23.11. 2018. skoro 150 mališana, učenika I-2, I-3, III-1, III-2 i III-3, sa svojim učiteljicama Anesom, Sabinom, Dijanom, Melisom i Almom su posjetili Centar kulture i mladih u Jelićevoj ulici. Uživali su u gledanju zanimljive predstave "Lakonoga u čarobnoj šumi".