Anketa
Da li smatrate da je veliki broj izostanaka učenika ozbiljan problem?
Zahvalnica

Aktivnosti Civitasa

20.08.2017.

Nakon zaslužene pobjede na Kantonalnom takmičnju, ekipa civitasa nastavila je sa svojim aktivnostima. Vikend u maju proveli su u Parlamentalnoj skupšiti tako što su u najboljem svjetlu predstavili svoju školu. Tom prilikom razgovarali su sa gospodinom Drew Giblinom, Atašeom za kulturu i obrazovanje Ambasade SAD-u. Krajem juna učestvovali su na državnom takmičenju u kampu demokratije u Brčkom.


125. rođendan naše škole

20.08.2017.

U srijedu 17.5.2017. godine održana je manifestacija povodom 125 godina postojanja naše škole. Na priredbi su bili mnogobrojni gosti, a priredbu pod nazivom: "Osnovna škola Safvet-beg Bašagić" i prijatelji" uveličali su i uzeli učešće učenici sljedećih škola:

I gimnazija - hor škole,

Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti - monodrama,

KŠC- mažuretkinje,

Hor Bjelavko,

OŠ "Mihe Pintarja Toleda" iz Velenja - hor, moderni ples

Naši medeni prvačići,

Zavod Mjedenica - hor,

Hor naše škole i hor produženog boravka,

Muzička radionica Note,

Naš učenik Muhamed Sadović - pijanista,

Udruženje Čarobna kućica.


Beko street football

20.08.2017.

I ove školske godine učestvovali smo na manifestaciji Beko Street Football. Naše ekipe petih i sedmih razreda osvojile su treće mjesto na kantonalnom takmičenju. Bravo dječaci!


Posjeta prijatelja iz Velenja

20.08.2017.

I ove godine nastavljeno je druženje sa našim prijateljima iz Slovenije.  Naime, u maju su stigli dragi prijatelji iz OŠ "Mihe Pintarja Toleda" sa kojima smo se družili četiri dana. Pokazali smo iz ljepote Sarajeva i Mostara, a oni su uveličali naš 125. rođendan učešćem na manifestaciji koja je održana u Domu oružanih snaga 17.5.2017. Do narednog druženja u Velenju u septembru 2017.


REZULTATI EKSTERNE MATURE, JUNI 2017.

22.06.2017.

ENGLESKI JEZIK– PROSJEK U NAŠOJ ŠKOLI 9,1;

PROSJEK NA KANTONU 8,37

B/H/S JEZIK I KNJIŽEVNOST – PROSJEK U NAŠOJ ŠKOLI 8,75; PROSJEK NA KANTONU 8,31

MATEMATIKA – PROSJEK U NAŠOJ ŠKOLI 6,1;

PROSJEK NA KANTONU 5,52

Poruka direktorice škole učenicima prije mature!

Dragi učenici, draga moja djeco,

svima vama koji u naredna dva dana polažete eksternu maturu, želim prije svega da poželim mnogo sreće i dobre rezultate. Ali morate znati da ova eksterna matura neće pokazati koliko ste vi nama roditeljima, a i nastavnicima posebni, važni i jedinstveni. Kada dobijete razultate testa, oni neće pokazati kako ste svih ovih devet godina bili dobri prijatelji, slušali nas roditelje i svih ovih devet godina uljepšavali svaki dan nama nastavnicima. Neće pokazati kako ste pažljivi, dobri i kako imate veliko srce. Eksterna matura nažalost ne služi da ocjeni te osobine. Zbog toga sutra u školu dođite spremni i za ovaj test iz eksterne mature, dajte najbolje od sebe, ali ne zaboravite da ne postoji način da se testira sve ono lijepo što postoji u vama.

Sretno svima! Učenicima, roditeljima i nastavnicima!