Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope

18.05.2018.

Više od hiljadu učenica i učenika je oslobodilo Gimnazijsku ulicu i pjesmom, plesom, igrama i porukama obilježilo Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom.

Međunarodni centar za mir je u saradnji sa Prvom gimnazijom, Osnovnom školom Safvet-beg Bašagić, Srednjom školom poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti, Srednjom školom primijenjenih umjetnosti i Mrežom za izgradnju mira počeo obilježavanje Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom koji se ov godine organizira pod simboličnim nazivom “Mladi, antifašizam i Evropa”.

Obilježili smo Dan Evrope i Dan pobjede nad fasizmom. Utakmica Bosna-Evropa. 


2. Sarajevska rolerijada

18.05.2018.

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, u nedjelju 13. maja 2018. godine od 10 sati u Titovoj ulici je održana jedinstvena porodična manifestacija 2. Sarajevska rolerijada koju organizira Udruženja građana ''Klub sporta Fit & Fun'', uz podršku Općine Centar. Cilj ove manifestacije je da promoviše alternativne načine kretanja u urbanim sredinama. Učestvovalo više od hiljadu učesnika svih starosnih kategorija koji su imali priliku oprobati se u više različitih trka i osvojili neku od vrijednih nagrada. Među njima su bili i učenici naše škole.  Glavne ulice u gradskoj jezgri su bile u to vrijeme zatvorene za saobraćaj, a otvorene za učesnike na ovoj velikoj porodičnoj zabavi na koturaljkama. 


TERMINI TESTIRANJA ZA UPIS U PRVI RAZRED

27.04.2018.


Prijem kod načelnika Dr. Nedžada Ajnadžića

16.04.2018.

Prijem kod načelnika Dr. Nedžada Ajnadžića za učenike koji su isvojili prvo, drugo ili treće mjesto na općinskim takmičenjima iz matematike, fizike, informatike, geografije, održano je 13.4.2018. godine.  Među njima je i naš Osman Hadžić VII-2. Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić nauspješnijim takmičara uručio novčane nagrade Općine Centar i to za osvojeno prvo mjesto 100 KM, za drugo 80 i za treće 70 konvertibilnih maraka.Načelnik Ajnadžić je čestitao nagrađenim učenicima na pokazanom stečenom znanju i zaželio im dalje uspješno školovanje.

.