Anketa
Da li smatrate da je veliki broj izostanaka učenika ozbiljan problem?
Zahvalnica

Eko projekti - Prvo mjesto na kantonu

20.08.2017.

U nizu Eko projekata pa tako i u zadjenjem ekološkom projektu, naša škola je zasluženo osvojila prvo mjesto. Ekolozi naše škole pripremili su Eko kutak  koji je stručna komisija proglasija najboljim. 


Aktivnosti Civitasa

20.08.2017.

Nakon zaslužene pobjede na Kantonalnom takmičnju, ekipa civitasa nastavila je sa svojim aktivnostima. Vikend u maju proveli su u Parlamentalnoj skupšiti tako što su u najboljem svjetlu predstavili svoju školu. Tom prilikom razgovarali su sa gospodinom Drew Giblinom, Atašeom za kulturu i obrazovanje Ambasade SAD-u. Krajem juna učestvovali su na državnom takmičenju u kampu demokratije u Brčkom.


125. rođendan naše škole

20.08.2017.

U srijedu 17.5.2017. godine održana je manifestacija povodom 125 godina postojanja naše škole. Na priredbi su bili mnogobrojni gosti, a priredbu pod nazivom: "Osnovna škola Safvet-beg Bašagić" i prijatelji" uveličali su i uzeli učešće učenici sljedećih škola:

I gimnazija - hor škole,

Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti - monodrama,

KŠC- mažuretkinje,

Hor Bjelavko,

OŠ "Mihe Pintarja Toleda" iz Velenja - hor, moderni ples

Naši medeni prvačići,

Zavod Mjedenica - hor,

Hor naše škole i hor produženog boravka,

Muzička radionica Note,

Naš učenik Muhamed Sadović - pijanista,

Udruženje Čarobna kućica.


Beko street football

20.08.2017.

I ove školske godine učestvovali smo na manifestaciji Beko Street Football. Naše ekipe petih i sedmih razreda osvojile su treće mjesto na kantonalnom takmičenju. Bravo dječaci!


Posjeta prijatelja iz Velenja

20.08.2017.

I ove godine nastavljeno je druženje sa našim prijateljima iz Slovenije.  Naime, u maju su stigli dragi prijatelji iz OŠ "Mihe Pintarja Toleda" sa kojima smo se družili četiri dana. Pokazali smo iz ljepote Sarajeva i Mostara, a oni su uveličali naš 125. rođendan učešćem na manifestaciji koja je održana u Domu oružanih snaga 17.5.2017. Do narednog druženja u Velenju u septembru 2017.