Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

SRETAN VAM DAN NEZAVISNOSTI

01.03.2018.

Danas isperd Doma armije u organizaciji TV Hayat, realizovane su likovne radionice povodom Dana nezavisnosti. Učenici IV-3, V-2 i V-3 sa svojim nastavnicima, razrednicima i učiteljima uveličali su ovu divnu manifestaciju. Ako postoji Priručnik za sretno dijete, onda je to sigurno zastava BiH koju su osmislili, ispisali, iscrtali i naslikali naši autori. Divne poruke! Bravo djeco! SRETAN DAN NEZAVISNOSTI DRAGA DOMOVINO!


#Trend Je Biti Friend

01.03.2018.

28.02.2018. obilježili smo međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja – Dan ružičastih majica. Slogan ovogodišnje kampanje je “Trend je biti friend”. Učenici naše škole dali su podršku prevenciji nasilja među mladima i digli su svoj glas protiv nasilja u školama. Projekat u našoj školi su vodile pedagogica Samela i učiteljica Aida.


ŠKOLSKA PRIREDBA - DAN NEZAVISNOSTI

01.03.2018.

Bogatim programom  danas su naši učenici  obilježili 1. Mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.  Poslali su snažnu poruku: "Domovina se u srcu nosi, a znanjem i lijepim odgojem se čuva i njome ponosi". 


ŠKOLA SKIJANJA ZA VI RAZREDE

01.03.2018.

Realizacija Projekta „Škola skijanja“ za sve učenike šestih razreda osnovnih škola u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo počela je 7. februara 2018. godine i trajat će šest sedmica. Planirano je da u ovom projektu učestvuje 4 000 učenika iz 65 osnovnih škola. Prva grupa učenika naše škole svoje prve korake na skijama počela je učiti 19. 02. 2018. godine u pratnji nastavnika tizo-a Semira Vehabovića. Učenicima je obezbijeđena oprema za skijanje, prijevoz i ski karte. Učenici će skijati na Malom i Velikom polju na Igmanu, i na Bjelašnici.


Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom 25. godišnjice 105. motorizovane brigade

01.03.2018.

U sklopu obilježavanja jubilarne 25. godišnjice od formiranja 105. motorizovane brigade Armije RBiH održana je 16. februara 2018. godine u Domu mladih na Skenderiji svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća nagrađene najbolje literarne radove o 105. motorizovanoj brigadi pročitali su njihovi autori - učenici osnovnih škola: Adla Macić (OŠ ''Hasan Kaimija''), Ajdin Karadža (OŠ ''Hasan Kikić'') i Emina Hadžić (OŠ ''Safvet-beg Bašagić''), kojima su predstavnici Općine uručili prigodne novčane nagrade. Iskrene čestitke učenicima, a posebno našoj Emini Hadžić učenici VIII-1.