Anketa
Da li smatrate da je veliki broj izostanaka učenika ozbiljan problem?
Zahvalnica

REZULTATI EKSTERNE MATURE, JUNI 2017.

22.06.2017.

ENGLESKI JEZIK– PROSJEK U NAŠOJ ŠKOLI 9,1;

PROSJEK NA KANTONU 8,37

B/H/S JEZIK I KNJIŽEVNOST – PROSJEK U NAŠOJ ŠKOLI 8,75; PROSJEK NA KANTONU 8,31

MATEMATIKA – PROSJEK U NAŠOJ ŠKOLI 6,1;

PROSJEK NA KANTONU 5,52

Poruka direktorice škole učenicima prije mature!

Dragi učenici, draga moja djeco,

svima vama koji u naredna dva dana polažete eksternu maturu, želim prije svega da poželim mnogo sreće i dobre rezultate. Ali morate znati da ova eksterna matura neće pokazati koliko ste vi nama roditeljima, a i nastavnicima posebni, važni i jedinstveni. Kada dobijete razultate testa, oni neće pokazati kako ste svih ovih devet godina bili dobri prijatelji, slušali nas roditelje i svih ovih devet godina uljepšavali svaki dan nama nastavnicima. Neće pokazati kako ste pažljivi, dobri i kako imate veliko srce. Eksterna matura nažalost ne služi da ocjeni te osobine. Zbog toga sutra u školu dođite spremni i za ovaj test iz eksterne mature, dajte najbolje od sebe, ali ne zaboravite da ne postoji način da se testira sve ono lijepo što postoji u vama.

Sretno svima! Učenicima, roditeljima i nastavnicima!


Planeta Suncokreta

23.04.2017.

Muzikom u čast planete Zemlje - 21. April, 2017. godine. Svakim danom učimo da budemo bolji i da nam srca budu otvorena za sve ljepote ovog svijeta. Tako smo u čast planete Zemlje učestvovali na koncertu Suncokreta. Ekološka sekcija naše škole pod budnim okom nastavnice biologije Inere Isović oduševila je svojim nastupom na koncertu  u Pozorištu Mladih.


Dan planete Zemlje

23.04.2017.

Učenici odjeljenja IV-3 su sa učiteljicom Altijanom Alić obilježili Dan planete Zemlje. Učestvovali su u radionici gdje su naučili mnogo o planeti Zemlji i o njenoj zaštiti. Radionica je održana u Američkom kutku.