Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Eko monografija naše škole

21.03.2018.

Dragi roditelji i prijatelji naše škole,

pozivamo vas da podržite unikatnu publikaciju koja može mnogo značiti za obrazovanje i posluziti kao priručnik učiteljima, nastavnicima i profesorima.  Iako su budžeti naših škola ograničeni, mislimo da simboličnim donacijama možemo podržati obrazovanje!

Više informacija možete saznati na linku. HVALA SVIMA! 

https://www.youcaring.com/osnovnaskolasafvetbegbasagic-1136313

 


Svako dijete treba porodicu

06.03.2018.

5. 3.2018. i 6.3.2018. godine, 

Učenici naše škole su se pridružili  UNICEF-ovoj kampanji „Svako dijete treba porodicu/obitelj“ koja je dio programa „Transformacija ustanova za zaštitu djece i prevencija razdvajanja porodica", finansiraog od Europske Unije. Cilj je osigurati da djeca bez roditeljskog staranja, djeca u opasnosti od odvajanja od svojih porodica i djeca sa smetnjama u razvoju, uživaju jednaka prava i status kao i sva druga djeca u BiH. 

Projekat se provodi u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banja Luci, a u  njega je direktno uključeno 100 djece iz domova, hraniteljskih i bioloških porodica. Osim djece, u aktivnostima projekta sudjelovat će preko 160 potencijalnih hranitelja, a indirektni korisnici ovog projekta bit će roditelji, nastavnici, ali i ključni politički, društveni i socijalni akteri u lokalnim zajednicama. 

Realizacija projekta sastoji se od četiri glavne aktivnosti: Afirmativne i komunikacijske radionice za djecu i odrasle: 4 dvodnevne radionice za 100 djece i 4  jednodnevne radionice za ključne aktere u lokalnoj zajednici, Mentorski rad sa djecom na osmišljavanju lokalnih projekata za promociju vrijednosti porodice i hraniteljstva; Organiziranje 2 okrugla stola u Sarajevu tokom kojih će biti promovisane vrijednosti hraniteljstva i hraniteljskih porodica; Promocija projekta u lokalnim zajednicama i medijima.


Kalendar pismenih provjera znanja

21.02.2018.


SRETAN VAM DAN NEZAVISNOSTI

01.03.2018.

Danas isperd Doma armije u organizaciji TV Hayat, realizovane su likovne radionice povodom Dana nezavisnosti. Učenici IV-3, V-2 i V-3 sa svojim nastavnicima, razrednicima i učiteljima uveličali su ovu divnu manifestaciju. Ako postoji Priručnik za sretno dijete, onda je to sigurno zastava BiH koju su osmislili, ispisali, iscrtali i naslikali naši autori. Divne poruke! Bravo djeco! SRETAN DAN NEZAVISNOSTI DRAGA DOMOVINO!


#Trend Je Biti Friend

01.03.2018.

28.02.2018. obilježili smo međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja – Dan ružičastih majica. Slogan ovogodišnje kampanje je “Trend je biti friend”. Učenici naše škole dali su podršku prevenciji nasilja među mladima i digli su svoj glas protiv nasilja u školama. Projekat u našoj školi su vodile pedagogica Samela i učiteljica Aida.