Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Kantonalno takmičenje iz Tehničke kulture

11.05.2019.

10.05.2019. godine u privatnoj osnovnoj školi “Marif“ održano Kantonalno takmičenje iz tehničke kulture. Takmičenje je u organizaciji Ministarstva obrazovanja i Aktiva nastavnika tehničke kulture. U pojedinačnom plasmanu učenica IX razreda ostvarila je 4 mjesto. Na praktičnom radu ekipa naše škole osvojila je 4. mjesto. Ukupan plasman škole je 6.mjesto.
Našu školu su na Kantonalnom takmičenju predstavljali: Muhidin Magoda, Erna Ajanović, Sunita Bandić, Dalia Beridan i Emina Hadzić.


Mjesec mladih Skenderija

07.05.2019.

6.5.2019.godine učenici naše škole su zajedno sa učiteljicama i nastavnicama realizovali razne radionice povodom mjeseca mladih koji organizira Općina Centar u Skenderiji.


TERMINI TESTIRANJA ZA UPIS U PRVI RAZRED

06.05.2019.


Posjeta tvornici KLAS

30.04.2019.

U četvrtak, 25.4.2019. godine učenici III-1 su sa svojom učiteljicom Dijanom Dorfer - Galijašević posjetili Tvornicu "Klas d.d.". Imali su priliku vidjeti, ali ne i slikati, cijeli proces proizvodnje pečenog hljeba, somuna, lisnatog tijesta sa viršlama. pravljenja i pakovanja jufki za pite, Na rastanku sa izuzetno ljubaznim osobljem ove tvornice počašćeni su njihovim proizvodima: toplom, mirisnom sirnicom i zapakovanim ukusnim keksom.

Fotografija Osnovna škola "Safvet-beg Bašagić".


Otvorenje Obala song takmičenja

30.04.2019.

24.04.2019. godine je odjeljenje III-3 sa uciteljicom Almom Alispahic imalo cast otvoriti Obala song, tradicionalno takmicenje voklanih talenata Gimnazije Obala. Ove godine Obala song je odrzan u Domu mladih pred prepunom dvoranom. Djeca su pjevala pjesmu " Cetiri mladica idu s Trebevica' autora Zlatana Fazlica Fazle, koji je kao gost bio u publici. Bravo za nase malisane i uciteljicu koja je dobila zahvalnicu.