Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Školska priredba: "U susret praznicima"

01.03.2018.

27.12.2017. u sali naše škole održana je Novogodišnja priredba "U susret praznicima".


Volimo kulturno naslijeđe Sarajeva

25.02.2018.

22. 12. 2017. u organizaciji Udruženja CROA održane su radionice posvećene kulturnom nasllijeđu u prostorijama Udruženja Željezničarsko kulturno umjetničko društvo "Željezničar". Naši učenici sa nastavnicom historije Fatimom, razgovarali su o historiji i kulturnom naslijeđu grada Sarajeva, o sakralnim objektima, narodnim nošnjama, folklornim igrama i značaju očuvanja tradicionalnih vrijednosti. Uživali su u probavanju narodnih nošnji čuvanih više od 100 godina. Bili su turisti u svome gradu i uz turističkog vodiča naučili su da svi mi mogu biti turistički vodiči. Dan su završili obilaskom Svrzine kuće i zajedničkim ručkom. Prelijep dan, predivni utisci i sigurni smo da je ovo samo početak sličnih aktivnosti!


EKO PROJEKAT

25.02.2018.

18.12. 2017. godine zvanično smo završili zajednički projekat NVO „Green Art“ i naše škole pod nazivom „Zeleni zid“. Svečano je otvoren prvi „Zeleni zid“ i on krasi međusprat naše škole. Zid je plod aktivnosti i radionica u kojem su sa nastavnicom Inerom i umjetnicom Almom Hrasnica realizovali učenici naše škole, naši mladi ekolozi. Iskorišten je otpad za nove kreativne ideje. Sa „Green Artom“ realizovali smo 2008. godine projekat „Oni signaliziraju bojama“. Kako je tekla eko radionica možete vidjeti na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=CIPAwoemqtI


SATI KODIRANJA

25.02.2018.

6.12. 2017. ⏰ [SARAJEVO: ČAS KODIRANJA U JU OŠ "SAFVET-BEG BAŠAGIĆ"] 

Ovako je to danas bilo na našem Satu kodiranja.

Učili smo, zabavljali se i programirali!
Nastavnik informatike pobrinuo se da se djeca dobro zabave i ispišu svoje prve kodove.


GALERIJA VOLONTERIZMA

25.02.2018.

U prostorijama Hotela “Hills” na Ilidži, u utorak 5.12.2017. godine održana je Galerija volonterizma, završna manifestacija projekta “Volontiranje je cool”. Galerijom volonterizma obilježen je Međunarodni dan volontera. U projektu “Volontiranje je cool” je učestvovalo 47 škola s područja Bosne i Hercegovine. Volonterke i volonteri naše škole predstavljali su aktivnosti, davali izjave, družili se, pjevali i radili kao pravi tim. Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA zajedno sa sponzorima projekta je na osnovu volonterskih izvještaja dodijelio nagrade volonterskim grupama koje su se istakle u volonterstvu, organiziranju i realizaciji volonterskih aktivnosti. Naša škola je dobila kao nagradu za volonterske aktivnosti računar.