Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

ČAS KODIRANJA

09.01.2019.

Posjetili smo čas kodiranja gdje su se učenici od VII do IX razreda kroz zabavan i edukativan sadržaj, upoznavali sa svijetom kodova i programiranja.


Vršnjačko nasilje-nema šanse

09.01.2019.

U organizaciji Općine Centar i Udruženja CROA, nastavljena je realizacija projekta Vršnjačko nasilje - Nema šanse. Radionicu za učenike VII-2 i IX-3 održao je psiholog Alem Dedovic.


Rekreacijski dan

09.01.2019.

U utorak i četvrtak (04.12. i 06.12.) su učenici V-1 i V-3 razreda i njihove razrednice Lejla Dizdarević i Emina Janjac proveli nezaboravan rekreacijski dan na Olimpijskom bazenu Otoka.


A Magical Intercultural Friendship Network

09.12.2018.

Sa užitkom i velikim zanimanjem nastavljamo plesti mrežu prijateljstva...
Učenici III -1 i učiteljica Dijana Dorfer -Galijašević su, u okviru 6 - 7 sedmice projekta "A Magical Intercultural Friendship Network", čitali pisma devetogodišnjaka iz Kumanova (Makedonija) poslana e-mailom, svako lijepo, svako drugačije.

I učenici III -1 su pisali pisma novim drugarima o sebi, o našem Sarajevu, o našoj domovini i slali ih e -mailom...U četvrtak 06.12.2018. godine su se i čuli i vidjeli preko Vibera.

Toliko djeca imaju pitanja i toliko toga imaju reći... Sa nestrpljenjem očekuju sljedeće aktivnosti ovog projekta.


Naši volonteri i ove godine najbolji!

09.12.2018.

Osma Galerija volonterizma, završna manifestacija projekta "Volontiranje je cool!“, kojom se, sada već tradicionalno, obilježava Međunarodni dan volontera, održana je 05.12. 2018. godine u prostorijama hotela Hills na Ilidži. Organizator manifestacije je Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA. 
Ponosni smo na naše učenice volonterke: Eminu, Aidu, Ayllin, Alicu i Nušu koje su ovom prilikom, uz pomoć i stručne savjete pedagogice Samele Alagić, predstavile svoj volonterski rad i našoj školi donijele prvo mjesto.