Anketa
Da li smatrate da je veliki broj izostanaka učenika ozbiljan problem?
Zahvalnica

Smotra tehničkog stvaralaštva

23.04.2017.

Na smotri tehničkog stvaralaštva na području općine Centar, naša škola osvojila je ekipno četvrto mjeto. Dok u pojedinačnoj konkurenciji učenica Emina Hadžić osvojila je prvo, a Amna Buturović treće mjesto. Čestitke našoj ekipi i nastavnici Aidi.


Posjetili smo Muzej ratnog djetinstva

23.04.2017.

Učenici sedmih razreda naše škole, 7.4.2017. godine, sa nastavnicama Fatimom Džanko i Nerminom Mešanović, posjetili su Muzej ratnog djetinstva. Muzej je otvoren početkom ove godine, a osnivač je naš bivši učenik književnik Jasminko Halilović. U planu je da svi učenici od V do IX razreda posjete ovaj Muzej u narednom periodu.


Humanost na djelu - naši prvačići!

12.04.2017.

Povodom 100.godišnjice Lions klubova, humanitarne organizacije za pružanje pomoći, prvi Lions klub Sarajevo je 08.04.2017.god. organizovao posjetu i druženje korisnicima Gerontološkog centra Sarajevo sa programom koji su priredili učenici I-3 razreda naše škole. "Putujemo vremenom" je tačka kojom su učenici maštovito predstavili kulturu življenja, ponašanja, entuzijazma i plemenitosti. Crtanjem ribica na platnu, igrokazom, pjesmom, dijeljem kratkih priča sa korisnicima centra učenici su ljubavlju izrazili svoje najdublje želje. Bravo I-3, veliko bravo i za učiteljicu Eminu Janjac.


Revija kulturno-umjetičkog stvaralaštva

12.04.2017.

U prostorijama Javne ustanove Centar za kulturu Sarajevo (Jelića 1) u utorak, 11. aprila 2017. godine počelo je takmičenje iz kulturno-umjetničkog stvaralaštva učenika 11 osnovnih škola sa područja naše općine Centar. Prvog dana takmičenja bili su nastupi folklora i modernog plesa, a drugog dana 12.4. 2017. nastupile su horske  i dramske sekcije.

Iz oblasti folklora treće mjesto osvojili su učenici iz naše škole  sa folklornom izvedbom „Igre iz starog Sarajeva“, dok su članovi naše sekcije moderni ples oduševili publiku i dobili najveći aplauz i maksimalan broj bodova za scenski nastup i kostimografiju. Time su osigurali diplomu za treće mjesto.  Drugi dan takmičenja članovi horske sekcije zaslužno su osvojili prvo mjesto sa vokalnom izvedbom: „Djevojka je zel bor sadila“. Članovi horske sekcije osvojili su maksimalan broj bodova. Čestitke članovima sekcija, kao i njihovim voditeljima: Belmi Šutković, Altijani Alić i Slavici Juričić.


CIVITAS-APSOLUTNI POBJEDNICI!

12.04.2017.

U subotu, 08.04.2017. godine u prostorijama Mašinske škole održano je općinsko takmičenje iz Civitasa “Projekat građanin”. Na takmičenju je učestvovalo deset osnovnih i osam srednjih škola s područja općine Centar.
Takmičari su birali aktuelne probleme iz svoje zajednice, istraživali ih, ponudili adekvatna rješenja te iste predstavili pred stručnim žirijem. Članovi sekcije Civitas naše škole, predstavili su se sa temom: „Autoritet i moć – Moć i autoritet“. Nakon prezentacije naša ekipa: Vedo, Lamija, Emina, Adna, Sara, Amra, Bakir i Hana zadržali su status apsolutnog  pobjednika, kojeg naša škola posjeduje već četvrtu godinu uzastopno. Čestitke i mentoru učenika Sameli Alagić, pedagogu naše škole.
Naša  škola predstavljat će Općinu Centar na Kantonalnom takmičenju iz CIVITAS-a, koje će se održati 22.04.2017.