Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

“ZAJEDNO – MALI I VELIKI ČUVARI OKOLIŠA U OPĆINI CENTAR”.

14.11.2018.

U okviru projekta o kojem smo već pisali, a u saradnji sa Centrom za okolišno održivi razvoj – COOR, učenici naše škole su u petak, 9.11. 2018. uključeni u aktivnost online anketiranja na temu odlaganja otpada. Pitanja na koja smo odgovarali tiču se ambalaže i ambalažnog otpada te elektronskog i elektroničkog otpada, a sve u cilju poboljšanja ekološke situacije na području naše mjesne zajednice i općine Centar.

Sve aktivnosti su podržane od strane ReLOaD projekta, UNDP-a te brojnih saradnika i partnera u okviru ove važne priče.


Radionica "Tolerancija"

14.11.2018.

Samela Alagić, pedagogica škole, održala je 12.11.2018. godine radionicu pod nazivom "Tolerancija". Radionica je realizovana u razredu IX-3 u sklopu odjeljenske zajednice.


Pozdrav od malih planinara.

14.11.2018.

I ovaj vikend organizovan je planinarski pohod u kojem su učestvovali naši učenici i učiteljica Sabina Solaković. U izvađačkom kampu, pored nezaboravnog druženja organizovana je i kestenijada.


Posjeta Art kući sevdaha - članovi sekcije "Kulturna baština".

14.11.2018.

Učenici III-2 postali su stalni članovi Art kuće sevdaha - dobili su članske karte. Kada su kao sekcija "Kulturna baština" nedavno obišli Art kuću sevdaha, dobili su poziv da ih ubrzo ponovo posjete. Učenici su 7.11.2018. to i učinili. Prilikom posjete su slušali predavanje i bili počašćeni tradicionalnim bosanskim kolačima i domaćim sokom.


Ponosni na naše učenike

14.11.2018.

Bravo!

S mostarskog turnira devet medalja putuje za Sarajevo

Naši učenici učestvovali su  na Memorijalu Mišo i Tana u Mostaru. Zlatne medalje osvojili su: Arslan Mulalić, Halid Mulalić, Imran Gušić.

Srebrenim medaljama su se okitili učenici V-1 razreda Ramiz Pašić, Erman Grezda, Sulejman Gušić. Ovim se nastavlja kontinuitet odličnih takmičarskih rezultata naših učenika koji treniraju u Judo klubu Braća Lukač.