Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Mjesto susreta, mladosti i zaključane ljubavi

01.03.2018.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić danas je na Eiffelovom mostu na Skenderiji zaključao katanac sa porukom ljubavi i mira u svijetu. Ovim činom je okončan kulturno-zabavni program organizovan na mostu povodom 14. februara Dana zaljubljenih. Ovoj manifestaciji prisustvovali su i učenici osmih i šestih razeda naše škole.


Edukacija za nastavnike

01.03.2018.

U toku raspusta dok su naši učenici odmarali, nastavnici su vrijedno radili. Za nastavnike održano je niz prezentacija i edukacija i to iz oblasti: Emis web, E-dnevnik, e-twinning, Google classroom, Office 365, Matrice. Prezentatori su bili: Udruženje informatičara Eduit, Benjamin Topalčević, Altijana Alić, Namir Ibrahimović, Samela Alagić. 


Druženje sa drugarima iz Zavoda Mjedenica

01.03.2018.

Četvrtak, 28.12.2017.godine - uručeni paketići korisnicima Zavoda "Mjedenica". Paketiće pripremili učenici: I-1, I-2, II-1, II-2, II-3, III-1, IV-1, IV-3, V-3. Akciju prikupljanja paketića organizovali članovi Vijeća učenika i Vijeća roditelja naše škole.

 


Školska priredba: "U susret praznicima"

01.03.2018.

27.12.2017. u sali naše škole održana je Novogodišnja priredba "U susret praznicima".


Volimo kulturno naslijeđe Sarajeva

25.02.2018.

22. 12. 2017. u organizaciji Udruženja CROA održane su radionice posvećene kulturnom nasllijeđu u prostorijama Udruženja Željezničarsko kulturno umjetničko društvo "Željezničar". Naši učenici sa nastavnicom historije Fatimom, razgovarali su o historiji i kulturnom naslijeđu grada Sarajeva, o sakralnim objektima, narodnim nošnjama, folklornim igrama i značaju očuvanja tradicionalnih vrijednosti. Uživali su u probavanju narodnih nošnji čuvanih više od 100 godina. Bili su turisti u svome gradu i uz turističkog vodiča naučili su da svi mi mogu biti turistički vodiči. Dan su završili obilaskom Svrzine kuće i zajedničkim ručkom. Prelijep dan, predivni utisci i sigurni smo da je ovo samo početak sličnih aktivnosti!