Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Online platforma "U-Report BiH“.

09.12.2018.

Ured UNICEF-a u Bosni i Hercegovini pokrenuo je „U-Report BiH“, online platformu, koja se koristi u četrdeset zemalja svijeta, kako bi podržali angažovanje i sudjelovanje mladih u procesima donošenja odluka.

Ovom događaju su prisustvali i pedagogica naše škole Samela Alagić te učenici:Tajra Mulahasanović, Umihana Hoši, Issa Nino Ćorović, Dalija Beridan, Ena Šahinpašić, Irfan i Adnan Muradbegović i Imann Bajić.


Čitalačka zima

09.12.2018.

Da volimo čitati pokazali su učenici III- 1 i III- 2 sa učiteljicama Dijanom Dorfer-Galijašević i Melisom Čubro, rješavajući izuzetno uspješno i razdragano kviz "Poznavanje bajki i junaka" koji je pripremila i vodila draga bibliotekarka Suzana u "Biblioteci grada Sarajeva", u okviru "Čitalačke zime".


"Gotski alfabet - učimo starogermanski jezik"

09.12.2018.

U petak 30.11.2018. godine su učenici III-1 sa svojom učiteljicom Dijanom Dorfer - Galijašević, nastavnicom njemačkog jezika Nerminom Mešanović i učenikom VIII razreda posjetili JU "Biblioteke Sarajeva" Odjeljenje Ćumurija i oduševljeno sudjelovali u radionici "Gotski alfabet - učimo starogermanski jezik".
Pisali su svoja imena i prezimena tim pismom i pokušali komunicirati starogermanskim jezikom.


Njegujemo interkulturalni duh

09.12.2018.

Mei Takeuchi, zaposlenica Ambasade Japana, posjetila je našu školu, družila se s djecom iz Produženog boravka i prenijela im i približila dio japanske kulture.


Radionica "Vremenski uslovi i klima"

09.12.2018.

Emma Strenski, volonterka iz SAD-a, održala je u našoj školi radionicu na engleskom jeziku pod nazivom "Vremenski uslovi i klima". Učenici IV-1 razreda su ovoga puta bili domaćini radionice, a ovo bi trebala biti prva u nizu posjeta ove vrijedne Amerikanke našoj školi. Učenici su s oduševljenjem učestvovali u igrama i aktivnostima koje je g-đica Emma pripremila. Nadamo se nastavku ove divne i korisne saradnje.