Anketa
Da li smatrate da je veliki broj izostanaka učenika ozbiljan problem?
Zahvalnica

Izložba "Rukom sa srcem", 29.03.-31.03.2017.

04.04.2017.

Povodom 70 godina podrške djeci sa teškoćama u razvoju i njihovim porodicama, učenici JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“ priredili su izložbu „Rukom sa srcem“ u galeriji Hanikah. Učenici prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda naše škole posjetili su izložbu u perioodu od 29.03.2017. do 31.3.2017. Sa učenicima iz Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“ imat ćemo se priliku družiti i u Školi u prirodi u Šabićima, gdje će učenici Zavoda  biti gosti učenicima trećih razreda naše škole. Radujemo se tom druženju!


Posjete i druženja, 3.04.2017.

04.04.2017.

Opet iz svijeta knjiga, bajki, priča....
Posjeta Dječijoj akademiji, knjižari, radionici.
Uz bezbroj pitanja i odgovora uspjeli smo poslušati poruke Malog princa!
Malom princu smo darovali igrokaz Knjiga i djeca. Učenici i učeiteljica I-3.


Održano 22. općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći osnovnih i srednjih škola općine Centar Sarajevo

04.04.2017.

U prostorijama OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ u organizaciji Crvenog križa Općine Centar Sarajevo 01.04.2017. godine održano je 22. općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Općine Centar Sarajevo. Takmičenje je otvorila Sabina Ibrica, sekretar Crvenog križa Općine Centar Sarajevo i direktor takmičenja. Takmičenje je održano po Propozicijama za takmičenje iz prve pomoći Društva Crvenog krsta/križa BiH, koji je dostavljen svim školama mjesec dana prije takmičenja. Takmičenje se sastojalo od dva poligona praktičnog dijela sa realističkim prikazom povreda („Građevina“ i „Tuča maloljetnika u lokalu“). Na takmičenju je učestvovalo 11 osnovnih. Tom prilikom, ekipa naše škole, učenici VIII-1 i VIII-2 razreda, osvojili su TREĆE MJESTO. Iskrene čestitke učenicima i nastavnici Saneli Pohara.


Aktivnosti našeg Civitasa

04.04.2017.

U sklopu projekta Ja građanin”, a na temu "Autoritet i moć - Moć i autoritett", članovi naše sekcije Civitas: Hana, Bakir, Lamija, Vedo, Adna, Sara, Amra i Emina posjetili su ljude od autoriteta na istaknutim i važnim položajima za naše obrazovanje. Razgovaralo se o autoritetu, moći, ljudskosti, sportu, eksternoj maturi, novom Zakonu o osnovnom odgoju i obrazovanju i porblemima učenika u osnovnoj školi. Razgovarali su sa: Premijerom KS gospodinom Elmedinom Konakovićem, Ministrom za obrazovanje, nauku i mlade gospodinom Elvirom Kazazovićem, Predsjednikom sindikata za osnovno obrazovanje gospodinom Saudinom Sivrom, savjetnicom za osnovno obrazovanje gospođom Nihadom Čolić. U planu imaju još posjetiti načelnika Općine Centar gospodina Nedžada Ajnadžića i Predsjednika Vijeća roditelja gospodina Nedima Šahovića.


Dodijeljene nagrade pobjednicima konkursa "Moja BiH moje naslijeđe", 27.03.2017.

04.04.2017.

Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH organizirala je 27.3.2017. u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo svečanost dodjele nagrada učenicima, pobjednicima konkursa u okviru kampanje “Moja Bosna i Hercegovina- moje naslijeđe”, realizirane u okviru projekta rekonstrukcije zgrade Društva Crvenog krsta BiH. Amal Deljković učenica II-1 razreda zauzela je treće mjesto u kategoriji literarnih radova, dok su učenice III-3 razreda Farah El Morphea i Elif-Fatima Adilović zauzele drugo mjesto u kategoriji likovnih radova. Naša Škola je dobila nagradu printer, kao treća najjaktivnija škola u Kantonu Sarajevo. Na ovoj svečanosti našu školu predstavili su učenici članovi dramske, literarno-recitatorske i folklorne sekcije u pratnji učiteljica Aide Zečić, Nermine Hadžić i Belme Šutković.