Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Radionice Dog trust

23.03.2019.

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH je održalo predavanje učenicima V-1.


Takmičenje iz informatike

23.03.2019.

Naša škola je bila domaćin Općinskog takmičenje iz predmeta Informatika. Na takmičenju koje održano 11.3.2019. godine, najuspješnija je bila ekipa Osnovne škole "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak".


Sportski dan u teretani

23.03.2019.

08.3.2019. godine učenici III-3 su sportski dan proveli u teretani. Uz prigodno predavanje o vršnjačkom nasilju, učenici su uživali u igrama bez granica. Odlazak u teretanu organizujemo u saradnii sa profesorom sporta Nedimom Babićem.


Uspjesi naših nastavnika

23.03.2019.

Od 16.5.2019. do 18.5.2019. god.će se u Limasolu na Kipru održati eTwinning PDW seminar na temu "Promjena školske kulturen - u smjeru demokratske škole". Komisija Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH je za učešće na ovom seminaru odabrala profesoricu Dijanu Dorfer-Galijašević iz naše škole, koja će sa još jednim eTwinnerom, profesoricom iz Bihaća predstavljati Bosnu i Hercegovinu.


Općinska i Kantonalna takmičenja

23.03.2019.

Na Općinskom takmičenju učenika VIII razreda iz matematike, naši učenici su ekipno osvojili treće mjesto.

Čestitamo našim učenicima i nastavniku Asimu Torlaku za osvojeno prvo mjesto na Općinskom takmičenju učenika IX razreda iz predmeta Geografija.

Čestitamo učenicima VIII razreda i nastavnici Lejli Ramić za osvojeno ekipno drugo mjesto na Općinskom takmičenju iz predmeta Fizika, kao i učeniku Zametica Edvinu za osvojeno treće mjesto na takmičenju učenika IX razreda iz predmeta Fizika.

Radujemo se uspjesima naših učenika i nastavnika. Na učešću u stvaralaštvu učenika osnovnih škola Općine Centar u kategoriji hor uz instrumentalnu pratnju, naša škola je osvojila ekipno drugo mjesto.

Na Kantonalnom takmičenju održanom iz predmeta Vjeronauka, Merjem Mulalić, učenica IX razreda, u konkurenciji od 61 takmičara je osvojila 3. mjesto, dok je Emin Zornić, učenik VIII razreda, u konkurenciji od 64 takmičara osvojio 18. mjesto.