Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Dan državnosti u Općini Centar

25.02.2018.

24.11.2017. Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Centar obilježen je Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Učenici IV-3 reazreda sa učiteljicom Nermom Kulovac, prisustvovali su na svečanoj sjednici. Radovi naših učenika likovne skcije mlađi i viši uzrast ukrasili su prostorije Općine Centar.


Dodjela priznanja volonterima

25.02.2018.

24.11. 2017. Povodom Dana državnosti BIH, u Centru za zdravo starenje Općine Centar, je upriličeno druženje za članove i goste uz prigodan program kojeg su izveli: članovi horske sekcije "Ruže" , djeca iz vrtića "Lane" , članice centra poezijom, a udruženjima i pojedincima dodijeljene su Zahvalnice za doprinos aktivnostima Centra. Zahvalnicu za svoj doprinos dobile su volonterke naše škole.


Priredba povodom Dana državnosti

25.02.2018.

Prigodnom školskom priredbom, 22.11. 2017. godine, obilježili smo Dan državnosti u našoj školi. Pored brojnih likovnih i literarnih radova koji krase školske panoe pripremili smo bogat kulturno-umjetnički program. Niz lijepih i dobro pripremljenih tačaka prezentirali su naši učenici i nastavnici. Splet lijepe riječi, pokreta, dječijeg entuzijazma i ljubavi prema našoj domovini Bosni i Hercegovini ispunjavali su sve nas. Zahvaljujemo se učenicima i voditeljima sekcija na današnjem programu i velikom trudu koji su uložili.


#online IZAZOV

25.02.2018.

21.11.2017. naše volonterke Iman, Emina, Berina i Tajra učenice devetog razreda podržale su #online izazov te imaju poruku kako ne žele korupciju u obrazovanju:

"Moje ruke su čiste, a tvoje?"


Prevencija nasilja nad djecom - Networks

25.02.2018.

14. novembra 2017. godine u prostorijama centra “Networks” održana je javna promocija publikacija i press konferencija na temu „Razvoj Smjernica za prevenciju nasilja nad djecom u Bosni i Hercegovini prilagođenih djeci“, podržane od strane UNICEF-a i Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini. Konferenciju su posjetili članovi informatičke sekcije zajedno sa predmetnim nastavnikom.