Anketa
Da li smatrate da je veliki broj izostanaka učenika ozbiljan problem?
Zahvalnica

Dječiji svijet, smotra multiart sekcija Kantona Sarajevo, 26.3.2017.

26.03.2017.

Dječija mašta, ispunjena animizmom, čudesima i univerzalnim ljubavnim jezikom jedinstveno je izgradila jezik kulture. Praskavo, čarobno i ekspresivno smo letjeli na krilima zvijezde, plavetnilom mora smo krstarili, strasne životinje pozdravljali, oblake podizali, mostove gradili i svemiru najljepđe tajne šaputali. Galerijama i muzejima zlatne kovčege svojim ponašanjem smo darovali. Pokazali smo da su jezik i mašta najbolji drugari i da je Kultura spremna za velike pobjede! Jednu takvu Kulturu naši prvačići su predstavili svojom maštom i svojim jezikom. Bravo Velikim glumcima, Velikim kreativcima, Velikim predstavnicima kulture....Bravo Velikoj djeci......!
Bravo I-3, Bravo za učiteljicu Eminu Janjac!


Posjeta japanskog profesora Sasajima Shigeru našoj školi, 21.03.2017.

26.03.2017.

Odjeljenje VII-1 naše škole zajedno sa nastavnicom engleskog jezika, utorak, 21.3.2017. godine,  je ugostilo profesora Shigeru sa univerziteta Toyo Eiwa iz Japana kao I profesorice sa sarajevskog Filozofskog fakulteta. Cilj ove posjete, pored interkulturalne razmjene, bio je svakako predstaviti način učenja engleskog jezika u našoj školi. Komunikativnim pristupom učenju novih sadržaja te sposobnošću naših učenika da tečno komuniciraju na prvom stranom jeziku, oduševili smo goste koji su obećali da će nas posjetiti opet. Profesora Shigeru, koji je napravio i video zapis našeg časa, upoznali smo  sa našim obrazovnim sistemom i učenicima koji su bili i više nego voljni da razmjene svoja školska iskustva. Čas engleskog jezika na temu Tehnologija i tehnološke inovacije 21. stoljeća dokazao je da naši učenici kroz kreativne prezentacije i svakodnevni razgovor imaju sjajnu sposobnost komunikacije na engleskom jeziku, za šta su bili pohvaljeni i od strane naših gostiju koji će se sigurno vratiti u našu školu. Radujemo se ponovnoj posjeti!


UPIS PRVAČIĆA

26.03.2017.

 OGLAS
       o upisu učenika u I razred školske 2017/2018. godine

-prvi upisni rok-
   01.04.2017. godine  do 30.04.2017. godine

USLOVI UPISA:

U školsku 2017/2018. godinu upisat će se djeca koja su do 01.03.2017. godine navršila 5,5 godina života. U školu se mogu upisati i djeca mlađa od 5,5 godina života (01.mart tekuće godine) na zahtjev roditelja ili staratelja djeteta, uz preporuku ljekara, pedagoga i psihologa.

Upis se vrši na osnovu:

-Izvoda iz matične knjige rođenih

-Ljekarkog uvjerenja (mišljenja pedagoga, psihola i ljekara o psihičoj sposobnosti djeteta)

-Uvjerenja potvrde o pohađanju Obaveznog predškolskog programa u školskoj 2016/2017. godini (roditelji/staratelji učenika koja nisu pohađala Obvezni predškolski program dužni su dostaviti obrazloženje, koje se odnosi na razlog nepohađanja navedenog programa)


Naši maturanti iz fizike opet prvi!

26.03.2017.

U prostorijama Osnovne škole „Vladislav Skarić“, 16.3.2017.  održano je općinsko takmičenje učenika iz fizike. Takmičili su se učenici osmih i devetih razreda iz svih osnovnih škola sa područja općine Centar i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Od učenika devetih razreda, u pojedinačnoj konkurenciji, najbolja je bila Hatidža Serdarević, a zajedno sa Tarikom i Selmom svojili smo ekipno zasluženo  PRVO MJESTO!


Svjetski dan pripovijedanja, 21.03.2017.

26.03.2017.

Povodom Svjetskog dana pripovijedanja u prostorijama Centra za kulturu „Sarajevo“, u utorak 21. marta 2017. godine, za učenike I-1 i II-1 naše škole, organizovano je pripovijedanje bajki. Profesorica violine u Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu Marina Tomić je učenicima prvog i drugog razreda pomenute škole, koji su došli u pratnji svojih učiteljica Dijane Dorfer-Galijašević i Nermine Hadžić, ispričala tri bajke. „Čardak ni na nebu ni na zemlji“, „Dvanaest mjeseci“ i „Ukleti kraljević i čelik Henrik“. Svjetski dan pripovijedanja kao međunarodna manifestacija posvećena usmenom pripovijedanju ustanovljen je 2003. godine od kada se slavi u više od 25 zemalja svijeta na svim kontinentima. Ovogodišnja tema Svjetskog dana pripovijedanja je „Transformacija“.