Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Vizuelna i digitalna transformacija informatičkog kabineta

14.11.2018.

Nastavnici informatike Lejla Dizdarević i Benjamin Topalčević su 31.10.2018. godine nastavnicima informatike prezentovali Digitalnu i vizuelnu transformaciju informatičkog kabineta u Microsoftu.


Mali i veliki čuvari okoliša

31.10.2018.

U prostorijama OŠ „Safvet-beg Bašagić“ održana je medijska radionica pod nazivom „Medijska pedagogija i praksa i način medijske promocije projekta“ u okviru projekta „Mali i veliki čuvari okoliša“ . 
Projekat se provodi na području Općine Centar, a planirano je da se pomenute projektne aktivnosti odvijaju do mjeseca juna 2019. godine. Radionici su prisustvovali učenici naše škole s namjerom da se potaknu i formiraju malu medijsku redakciju koja bi pratila realizaciju planiranih aktivnosti u okviru pomenutog projekta.
Projekat se provodi s ciljem prikupljanja elektronskog i električnog otpada, što bi za rezultat imalo razvijanje ekološke svijesti koja bi utjecala na ljepšu i čistiju okolinu.


Uspjeh naših učenika na judo takmičenju

31.10.2018.

U subotu 27.10.2018. godine su naši učenici Ahmed Mulalić, Merjem Mulalić, Arslan Mulalić i Halid Mulalić postigli izuzetan uspjeh na judo takmičenju osvojivši dvije zlatne i dvije bronzane medalje.Takmičenje je održano u Makarskoj.


Grickalice na zdraviji način - sjemenke

31.10.2018.

U petak 26.10.2018. godine održana je radionica „Grickalice na zdraviji način - sjemenke“. Radionici su prisustvovali članovi Vijeća učenika. Učenici su se na zanimljiv način upoznali sa zdravim namirnicama i važnosti njihove upotrebe u ishrani. Radionicu je održala profesorica Nermina Mešanović.


Aktivnosti - Crveni križ

31.10.2018.

Vjerujmo u humanost i zajedništvo. 
Naša škola je dobila priznanje kojim se ponosimo! Lideri smo u učešću u realizaciji programskih aktivnosti Crvenog križa općine Centar Sarajevo u 2017/2018. godini.