Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Ponosni na našu Amnu!

21.11.2018.

Na 5. Sarajevo Dence Festivalu, koji je održan u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, u periodu od 3.11. - 4.11.2018., naša učenica Amna Osmanagić ostvarila je srebrnu medalju.  Amna ide u šesti razred naše škole, a uporedo pohađa i drugi razred Osnovne muzičke škole „Mladen Pozajić“. Aktivna je članica Plesnog kluba „Astorija“, i do sada je ostvarila zapažene rezultate u LA i ST plesovima. Dobitnica je mnogih priznanja, a do sada se okitila sa 7 zlatnih, 6 srebrenih i 5 bronzanih medalja.


Sportski dan u teretani

21.11.2018.

Učenici III-3 su sportski dan proveli u teretani. Kroz predavanje o koristi interneta za djecu, učestvovanju u takmičarskim igrama, ispijanju domaćih sokova i smoothie napitaka, vrijeme je brzo prošlo.


Projekat "A Magical Intercultural Friendship Network".

21.11.2018.

Učenici III-1 i njihova učiteljica Dijana Dorfer-Galiješević sudjeluju više od tri sedmice u međunarodnom projektu "A Magical Intercultural Friendship Network". Počeli su sa rješavanjem prvog zadatka -istraživanje jedne od država u kojoj žive finalisti prestižne nagrade - Global Teacher Prize. Učenici su odabrali Njemačku i sa uživanjem završili prvi zadatak.
Zatim je došao drugi zadatak - od ponuđenih država odabrati njih nekoliko i kroz grupni rad istražiti nacionalna jela, plesove ili pjesme te države. Učionica je dugo mirisala na tradicionalna jela i odjekovala u ritmu tradicionalne muzike i plesova SAD-a, UK, KANADE, FILIPINA, NORVEŠKE, BRAZILA, AUSTRALIJE.
Tim je završen drugi zadatak i sa nestrpljenjem se prešlo na rješavanje trećeg zadatka - napravljene su kreativne slikovnice "Knjiga čarobnih riječi", ispričane crtežom i kratkim popratnim tekstom te riječima: ZDRAVO, IZVOLI, MOLIM TE, HVALA, IZVINI, VOLIM TE i DOVIĐENJA, napisane na jezicima gore navedenih država, uključujući i ITALIJU. Birali smo najkreativniju slikovnicu i najprezentatore.
Uživamo u rješavanju sljedećeg zadatka i razmjenjivanju iskustava sa djecom širom svijeta, jer mi smo dio "A Magical Intercultural Friendship Network".

 


Fifa turnir

21.11.2018.

U srijedu 14.11. 2018. godine, u kabinetu informatike organizovan je fifa turnir za učenike V-1 razreda. Turnir su organizovali razrednica Lejla Dizdarević i nastavnik BenjaminTopalčević. Takmičile su se četiri ekipe. Pobijedila je ekipa broj dva koju su činili učenici Muhidin Magoda i Ramiz Pašić. Ukoliko budu zainteresovani i drugi učenici, fifa turnir će se organizovati na nivou škole.


Posjeta Dječijem sajmu Kids Fair

21.11.2018.

Ekipa Produženog boravka je 16.11.2018. godine posjetila Dječiji sajam Kids Fair u Skenderiji.