Anketa
Da li smatrate da je veliki broj izostanaka učenika ozbiljan problem?
Zahvalnica

Učenici naše škole apsolutni pobjednici na općinskom takmičenju iz geografije, 22.03.2017.

26.03.2017.

U prostorijama Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ održano je općinsko takmičenje učenika iz geografije, u srijedu 22.3.2017. godine. Takmičili su se učenici devetih razreda iz jedanaest osnovnih škola sa područja općine Centar. U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio Dino Numić učenik IX-1 razreda naše škole, Selma Varatanović IX-2, osvojila je četvrto mjesto, a ekipno sa Aidom Topić IX-1, osvojili smo PRVO MJESTO! Našu ekipu je pripremila profesorica geografije Aida Hasečić-Agić.


Općinsko takmičenje iz matematike, 9.03.2017.

12.03.2017.

U prostorijama Osnovne škole „Hasan Kaimija“, u četvrtak 9.3.2017. godine,  održano je općinsko takmičenje učenika iz matematike. Takmičili su se učenici od sedmih do devetih razreda iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Najbolje rezultate ostvarila je naša učenica devetog razreda Hatidža Serdarević osvojivši makismalan broj bodova i prvo mjesto, a u kategoriji sedmih razreda naš učenik Ahmed Mulalić osvojio je treće mjesto. Njih dvoje su stekli uslove za odlazak na Kantonalno takmičenje.


Odbojkaška liga općine Centar, 9.03.2017.

12.03.2017.

U finalnim utakmicama općinskog odbojkaškog takmičenja za dječake, koje su odigrane u sportskoj dvorani FIS-a, 9.3.2017., treće mjesto su osvojili učenici naše škole. Pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, sport i kulturu Zakira Šero je, u ime Općine Centar, nakon takmičenja uručila medalje najuspješnijim ekipama, a školama diplome za plasman ekipa. Organizator ovog tradicionalnog takmičenja, koje je počelo krajem februara ove godine, je Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju'. Iskrene čestitke ekipi naše škole i nastavniku Semiru na osvojenoj bronzi.

 

 


Radionica povodom 8. marta

05.03.2017.

Ovako to kod nas rade tate. Mašta, kreativnost, odmor od svakodnevnice i što je najvažnije, tate  sa svojom djecom zajedno pripremaju iznenađenje za mame. Bravo za tate odjeljenja I-3! Radionicu je zajedno sa učenicima i tatama pripremila učiteljica Emina Janjac. 

 


Projekat „Svako ima ime, imam ga i ja“

05.03.2017.

U  periodu od oktobra do februara učenici II-1, njih 26, su sa svojom učiteljicom Nerminom realizirali projekat „Svako ima ime, imam ga i ja“. Na jednostavan i primjeren način oni su završili „veoma ozbiljan posao“. Uvođenjem projekta u nastavu uvedena je istraživačka metoda tj. obrazovanje iskustvom. Učenici su straživali: Ko im je dao ime? Kako su dobili ime? Da li njihovo ime ima značenje? Nakon što su definisali ciljeve i zadatke istraživanja, pripremili su se za vođenje intervjua, te intervjuisali svoje roditelje. Dobivene podatke donijeli su u školu, obradili ih, prebrojali, klasifikovali i unijeli u tabele. Na osnovu rezultata kreirali su jednostavne grafike. Bitno je spomenuti i da su u sklopu ovog projekta učenici  napisali priče o svojim imenima. Kao kruna ovog rada 28.2.2017. godine uslijedila je prezentacija. Njoj su prisustvovali svi roditelji učenika i neki od uposlenika škole. Roditelji su izrazili svoje oduševljenje primjenom projektne nastave, zalaganjem učiteljice, te naravno znanjem svoje djece, njihovom opuštenošću i govornoj  kulturi  pri prezentaciji. Kao rezultat ovog projekta nastala je i „Knjiga imena“.