Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Kreativna radionica "Mala škola kuhanja".

31.10.2018.

U srijedu 25.10.2018. je u Produženom boravku naše škole organizovana kreativna radionica "Mala škola kuhanja". Zajedničko kuhanje se pokazalo kao odličan način animiranja djece, a kroz zabavu su učili uživati u rezultatima svoga rada. Kako se ova aktivnost jako dopala našim malim "kuharima", u planu je organizovanje jednog vida škole kuhanja za zainteresovane učenike.


Bike fest

31.10.2018.

U gradskom sarajevskom parku Jezero danas je održan drugi po redu Bike Fest na kojem su mališani uzrasta od 8 do 14 godina učestvovali u biciklističkoj utrci u parku, te u takmičenju na poligonu. Eirin Čolić, naša učenica iz VI-2, bila je jedna od takmičarki u biciklističkoj utrci.


U zdravom tijelu zdrav duh - Sportski dan

31.10.2018.

Učenici III-3 sa učiteljicom Almom Alispahić su dan proveli u teratani, učili su kroz teoretsko predavanje o važnosti tjelovježbe, kroz vježbe zagrijavanja, razne takmičarske igre i pravljenje kolačića.Sportski dan je organizovan 19.10.2018.godine u saradnji sa Nedimom Babićem, prof.tiz-o.


eTwinning projekat "World Savings Day 2018".

31.10.2018.

U četvrtak, 18.oktobra učenici III 1 OŠ "Safvet-beg Bašagić", OŠ "Pofalići", OŠ "Osman Nakaš" i Srednje ekonomske škole iz Sarajeva su sa svojim profesoricama: Dijanom Dorfer - Galijašević, Minelom Avdibegović, Nadom Sokolović i Lejlom Hujdur, u okviru eTwinning projekta "World Savings Day 2018", tokom posjete Sparkasse Bank u Importanne centru uz stručne vodiče bili u prilici vidjeti bankovne pretince za odlaganje vrijednosnih klijeneta Banke i druge infrastrukture i prostore Banke te dobiti konkretne odgovore na mnoga zanimljiva pitanja. Na našu žalost, zbog sigurnosnih mjera, nismo bili u mogućnosti fotografisati, niti objavljivati fotografije iz samog trezora.


Školarci za čišći zrak i lijepo Sarajevo

31.10.2018.

Udruženje ekologa "Arboretum" je 18.10.2018. godine oranizovalo akciju sadnje 400 sadnica bijelog bora na Uževici. Nakon sadnje su učenici obišli vodopad Skakavac. u akciji pošumljavanja je učestvovalo 80 učenika iz sljedećih škola: OŠ "Safvet-beg Bašagić", OŠ "Vladislav Skarić", OŠ "Grbavica 1" i "Srednja škola za okoliš i dizajn".