Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Volontiranje je cool!

30.03.2019.

U sali Parlamentarne skupštine BiH upriličena je svečana dodjela Volonterskih potvrda učesnicima projekta “Volontiranje je cool!” u 2018. godini. Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA) ovo priznanje uručio je i učenicima naše škole, a kao zahvalnicu za posebno angažovanje i saradnju u ovom projektu, ispred Kulturnog centra "Kralj Fahd" i Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije dodijeljen nam je i BBC micro:bit board.


STEM projekat "Innovate your dreams"

30.03.2019.

Učenici III-1 zajedno sa profesoricom Dijanom 
Dorfer-Galijašević su uspješno završili internacionalni STEM projekat "Innovate your dreams" rađen na osnovu UN Programa održivog razvoja. U projektu su sudjelovali učesnici iz oko 50 zemalja širom svijeta. Na zanimljiv način su razvijali svoje kompetencije - komunikaciju, suradnju, kritičko razmišljanje i rješavanje problema, kreativnost i inovativnost, digitalne kompetencije.


Promocija prve bh Ekomonografije "Živjeti Eko"

23.03.2019.

Ova knjiga predstavlja sveobuhvatnu monografiju ekoloških aktivnosti, akcija, internih, lokalnih i međunarodnih projekata naše škole u periodu od 1996. godine do 2017.
Panelisti u promociji su bili eminentni stručnjaci prof. dr. Samir Đug ispred Prirodno-matematičkog fakulteta, Sabina Hadžiahmetović, dipl. ing. građevinarstva ispred Centra za okolišno-održivi razvoj (COOR), Ana Mrdović, dip. ing. hortikulture ispred vanjskih saradnika te mr. Suad Alić ispred Vijeća roditelja. Urednica Ekomonografije i moderatorica samog panela bila je nastavnica Lejla Dizdarević.
Podršku za izdavanje eko-monografije je pružila Općina Centar i načelnik Nedžad Ajnadžić te grupa donatora iz kolektiva eMedia Patch, kao i Lamija Muftić, ujedno i bivša učenica škole, Emir Agić, Jasminko Halilović, Vildana Karalić, Vedad Mulalić, Amra Sadiković i Ena Kukić kojima su se direktor Namir Ibrahimović i autorica Jasminka Avdić zahvalili.

Ogledni čas

30.03.2019.

U četvrtak 21.03.2019. godine, u kabinetu informatike održan je ogledni čas na temu VODA. Času su prisustvovali učenici VI-3,V-2 i I-3. Ogledni čas su pripremili nastavnici:
Lejla Dizdarević, nastavnica matematike,
Sanita Kalajdžija - Perija, nastavnica engleskog jezika,
Arijana Nikšić, nastavnica njemačkog jezika,
Anesa Velić, nastavnica razredne nastave,
Asim Torlak, nastavnik geografije i
Benjamin Topalčević, nastavnik informatike i osnova tehnike.

Na samom času su učenici učili kroz interdisciplinaran pristup, povezivali činjenice i stvarali bolje uvjete za kvalitetnije učenje različitih nastavnih predmeta i oblasti. Kako je bilo na času možete vidjeti iz videa koji smo vam pripremili.


Tiimiss konferencija

23.03.2019.

U periodu od 18.3-20.3. odžana je u Parlamentarnoj skupštini i hotelu Holiday Tiimiss konferencija. Osnovni zadatak organizovanja ove konferencije, pod nazivom „Digitalizacija bosanskohercegovačkog društva“ jeste napraviti presjek stanja u BiH kada je u pitanju digitalizacija i iskorištenost bh IKT industrije, te inicirati aktivnosti koje će pokrenuti promjene u društvu. Cilj je bio u  predviđena tri dana izložiti teme – stubove razvoja, na kojima su radili eksperti iz različitih sfera, kako bi se na što bolji način uspjelo objasniti gdje se trenutno nalazi Bosna i Hercegovina u smislu digitalizacije i informatizacije i kojim bi putem trebala ići da bi poboljšala digitalnu i informacionu infrastrukturu, kako društva, tako i države. Na konferenciji je učestvovala i naša nastavnica matematike i informatike Lejla Dizdarević, i bila jedan od panelista na sesiji "IKT u osnovnom obrazovanju". Tema njenog izlaganja je bila "Stvaranje prostora za bolje učenje".