Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Projekat "A Magical Intercultural Friendship Network".

21.11.2018.

Učenici III-1 i njihova učiteljica Dijana Dorfer-Galiješević sudjeluju više od tri sedmice u međunarodnom projektu "A Magical Intercultural Friendship Network". Počeli su sa rješavanjem prvog zadatka -istraživanje jedne od država u kojoj žive finalisti prestižne nagrade - Global Teacher Prize. Učenici su odabrali Njemačku i sa uživanjem završili prvi zadatak.
Zatim je došao drugi zadatak - od ponuđenih država odabrati njih nekoliko i kroz grupni rad istražiti nacionalna jela, plesove ili pjesme te države. Učionica je dugo mirisala na tradicionalna jela i odjekovala u ritmu tradicionalne muzike i plesova SAD-a, UK, KANADE, FILIPINA, NORVEŠKE, BRAZILA, AUSTRALIJE.
Tim je završen drugi zadatak i sa nestrpljenjem se prešlo na rješavanje trećeg zadatka - napravljene su kreativne slikovnice "Knjiga čarobnih riječi", ispričane crtežom i kratkim popratnim tekstom te riječima: ZDRAVO, IZVOLI, MOLIM TE, HVALA, IZVINI, VOLIM TE i DOVIĐENJA, napisane na jezicima gore navedenih država, uključujući i ITALIJU. Birali smo najkreativniju slikovnicu i najprezentatore.
Uživamo u rješavanju sljedećeg zadatka i razmjenjivanju iskustava sa djecom širom svijeta, jer mi smo dio "A Magical Intercultural Friendship Network".