Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Razigrano na kraju godine

19.06.2019.

U ponedjeljak, 17.6.2019. godine su svi učenici III razreda sa svojim učiteljicama pjevali i plesali u Centru kulture i mladih Općine Centar u Jelića u ritmu pjesama Mravka Travka i Latifa Močevića.


Obavijest za IX razrede

17.06.2019.

Poštovani učenici IX razreda,

Poznato vam je da imate još jedan važan korak koji morate napraviti prije nego što završite osnovnu školu. Čestitam vam svima jer ste završili osnovno obrazovanje i ostaje da na tri ispita iz eksterne mature pokažete šta ste to naučili u proteklim školskim godinama. Ispite iz eksterne mature polažete u dva dana:

19.6. dva ispita: 9.00 - Bosanski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost, Srpski jezik i književnost

                          12.00 – Engleski jezik

20.6. jedan ispit: 10.00 – Matematika

Ispit ćete raditi u trima učionicama, kabinetima za BJK, HJK, SJK, engleski jezik i biologiju. Na vratima svakog kabineta će biti spisak vaših imena; što znači da polažete u kabinetu gdje vidite svoje ime. Spisak s imenima je već postavljen na vratima navedenih kabineta.

Važno je da pred kabinetom budete 15 minuta prije početka ispita, da ne ulazite prije nego što dežurni nastavnik / dežurna nastavnica da znak da možete ući. Na predviđenom mjestu ostavljate mobitel i druge lične stvari koje vam neće biti potrebne za polaganje, ponesete sa sobom hemijske plave olovke (obavezno) i, ako želite, grafitne olovke i gumicu. Napomena: samo će odgovori napisani hemijskom olovkom (trajnog karaktera) biti vrednovani. Molim vas da na ispit ne nosite hemijske olovke koje se mogu lako brisati.

Sjedate po jedno u klupu i slijedite upute koje će vam dati dežurne osobe. Molim vas da ispit shvatite ozbiljno, pažljivo čitate zadatke, promislite i odgovorite. Nemojte se okretati, tražiti pomoć od drugih ili na bilo koji način dovoditi u sumnju dežurne osobe da želite saznati odogovor na nedozvoljen način. Ako se to desi, dežurne osobe će vas jednom upozoriti i evidentirati to; drugi put, ako ponovite, udaljit će vas i nećete imati rezultate eksterne mature. Uvjeren sam da neće biti potrebe za ovim mjerama, no dužan sam vas upozoriti. Ukoliko ste hemijskom olovkom unijeli pogrešan odgovor, zovete jednu od dežurnih osoba da to prekriži crvenom olovkom i potpiše se i onda napišete tačan odgovor. Važna napomena: prekriženi odogovor se neće priznati kao tačan i u slučaju da to jeste.

Ispit radite 60 minuta u odnosu na vrijeme početka (koje na tabli ispisuje dežurna osoba); kabinet ne možete napustiti prije nego što istekne 30 minuta čak i da odgovorite na sva pitanja iz testa. Iz učionice izlazite jedno po jedno – nikada dvoje ili više učenika zajedno ne napušta prostoriju, osim što posljednja dva učenika koja ostanu na kraju izlaze zajedno, pretposljednji je dužan sačekati i posljednjeg kako niko od učenika ne bi ostajao sam u prostoriji. Preliminarne rezultate ispita ćete imati u toku dana.

Želim vam sreću, da uradite najbolje što možete i upišete planirane srednje škole. Znam da to možete

Lijepi pozdravi svima

Namir Ibrahimović, direktor škole


Izlet na vodopad Kravice i Blagaj

11.06.2019.

U subotu 08.6.2019. godine su učenici V-2 VII-3, u pratnji razrednika Samele Alagić i Semira Vehabovića, posjetili vodopad Kravice i Blagaj.


Posjeta Unicef-u

07.06.2019.

Razgovor mladih o inkluziji, formalnom i neformalnom obrazovanju, aktivizmu, volonterizmu...
Adnan i Irfan #Unicef


Vodni agent

07.06.2019.

"Vodni agent"
Internacionalni projekat R Slovenija
Radionica i ucesce 
ucenika odjeljenja 4-2, 4-3, V-2, 4-1, V-1, V-3