Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Dan škole

07.06.2019.


Državno takmičenje iz robotike

28.05.2019.

Učenik nase škole Adnan Muradbegpvić je u petak 24.05.2019. godine osvojio 2.mjesto na Državnom takmicenju iz robotike.Takmičenje je održano u Mostaru. Učenika je pripremala nastavnica Aida Hamidović.


Prezentacija 4 strana jezika

28.05.2019.

Za roditelje učenika IV razreda 23.5.2019. pripremili smo i sa partnerima dogovorili prezentaciju 4 strana jezika. Naime, od V razreda učenici počinju učiti drugi strani jezik. Prezentacijom smo željeli olakšati roditeljima izbor drugog stranog jezika te ponuditi više informacija o svakom stranom jeziku pojedinačno. S nama su bili: predstavnica Turskog kulturnog centra "Yunus Emre", predsjednica Aktiva nastavnika francuskog jezika, uz podršku predstavnica Francuskog instituta u BiH, predsjednica Aktiva nastavnika njemačkog jezika, te predstavnik Italijanske amabasade u Sarajevu.


Volontiranje je cool

23.05.2019.

VOLONTIRANJE JE COOL: Više od 200 djece na zajedničkom druženju u Mostaru

Više od 200 volonterki i volontera iz 30 osnovnih škola u BiH posadili su stablo japanske trešnje na Španjolskom trgu u Mostaru koje će budućim generacijama biti simbol tolerancije i uspomena na zajedničko djelovanje volonterskih grupa. Sadnja stabla dio je akcije "Volonterski susreti" u okviru projekta "Volontiranje je cool!" realiziranog uz podršku UNICEF-a kroz program ”Dijalog za budućnost”.

Djeca iz Goražda, Gruda, Ilidže, Ilijaša, Konjica, Ljubuškog, Mostara, Posušja, Sarajeva, Širokog Brijega, Ljubuški, Trnova FBiH, Čapljine, Travnika, Kiseljaka, Bugojna i Vogošće družila su se u Mostaru uz sadnju stabla, igru i ples, kreativnu radionicu i upoznavanje grada i šetnju do Starog mosta.

Inicijativa je dio projekta Dijalog za budućnost koga sprovode #UNDP#UNESCO i #UNICEF u saradnji sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.


Izložba kućnih ljubimaca

22.05.2019.

17.05.2019. godine u dvorištu naše škole održali smo izložbu kućnih ljubimaca