Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

Posjeta tvornici KLAS

30.04.2019.

U četvrtak, 25.4.2019. godine učenici III-1 su sa svojom učiteljicom Dijanom Dorfer - Galijašević posjetili Tvornicu "Klas d.d.". Imali su priliku vidjeti, ali ne i slikati, cijeli proces proizvodnje pečenog hljeba, somuna, lisnatog tijesta sa viršlama. pravljenja i pakovanja jufki za pite, Na rastanku sa izuzetno ljubaznim osobljem ove tvornice počašćeni su njihovim proizvodima: toplom, mirisnom sirnicom i zapakovanim ukusnim keksom.

Fotografija Osnovna škola "Safvet-beg Bašagić".


Otvorenje Obala song takmičenja

30.04.2019.

24.04.2019. godine je odjeljenje III-3 sa uciteljicom Almom Alispahic imalo cast otvoriti Obala song, tradicionalno takmicenje voklanih talenata Gimnazije Obala. Ove godine Obala song je odrzan u Domu mladih pred prepunom dvoranom. Djeca su pjevala pjesmu " Cetiri mladica idu s Trebevica' autora Zlatana Fazlica Fazle, koji je kao gost bio u publici. Bravo za nase malisane i uciteljicu koja je dobila zahvalnicu.


Posjeta Međunarodnom sajmu knjige

30.04.2019.

Učenici V1 i V3 odjeljenja su posjetili Međunarodni sajam knjiga. Svojim prisustvom su autorima poželjeli puno sreće u narednim izdavačkim poduhvatima.

Fotografija Osnovna škola "Safvet-beg Bašagić".


Upoznajmo svoj grad

23.04.2019.

19.03.2019. godine su učenici I3 i II3 odjeljenja započeli sa realizacijom projekta, pod nazivom "Upoznajmo svoj grad".

Šetnjom duž Miljacke, zastali smo pokraj svakog od sarajevskih mostova, kako bismo otkrili priču o samom mostu, dijelu grada u kojem je most smješten, te ljudima i događajima koji su uz njega povezani.


Posjeta sajmu knjige

23.04.2019.

Produzeni boravak je jucerasnji dan iskoristio na pravi nacin - druzili smo se sa nasim najboljim prijateljem, knjigom. Posjeta Sajmu knjiga u Skenderiji je bila edukativno-zabavna i vec se radujemo sljedecem susretu.