Anketa
Koji vam je najdraži nastavnik/nastavnica?

"Mali i veliki čuvari okoliša"

30.03.2019.

"Mali i veliki čuvari okoliša", članovi ekipe Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić", danas su krunisali svoj višemjesečni trud prikupljajući ambalažni i drugi otpad postavkom dva pokretna zelena zida (jedan za našu školu i drugi za našu mjesnu zajednicu). Portal ukrašavaju saksije napravljene od plastičnih flaša koje smo bojili i u koje smo zasadili cvijeće zajedno sa vrijednim timom iz Centra za okolišno održivi razvoj (COOR). Hvala našim vrijednim učenicima kao i uposlenicima COOR-a. Živimo eko!


Posjete, druženja...

30.03.2019.

U četvrtak 28.3.2019.godine učenici III-3 su posjetili Iranski kulturni centar i upoznali se sa običajima i načinom proslave Nove godine u Iranu.


Volontiranje je cool!

30.03.2019.

U sali Parlamentarne skupštine BiH upriličena je svečana dodjela Volonterskih potvrda učesnicima projekta “Volontiranje je cool!” u 2018. godini. Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA) ovo priznanje uručio je i učenicima naše škole, a kao zahvalnicu za posebno angažovanje i saradnju u ovom projektu, ispred Kulturnog centra "Kralj Fahd" i Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije dodijeljen nam je i BBC micro:bit board.


STEM projekat "Innovate your dreams"

30.03.2019.

Učenici III-1 zajedno sa profesoricom Dijanom 
Dorfer-Galijašević su uspješno završili internacionalni STEM projekat "Innovate your dreams" rađen na osnovu UN Programa održivog razvoja. U projektu su sudjelovali učesnici iz oko 50 zemalja širom svijeta. Na zanimljiv način su razvijali svoje kompetencije - komunikaciju, suradnju, kritičko razmišljanje i rješavanje problema, kreativnost i inovativnost, digitalne kompetencije.


Promocija prve bh Ekomonografije "Živjeti Eko"

23.03.2019.

Ova knjiga predstavlja sveobuhvatnu monografiju ekoloških aktivnosti, akcija, internih, lokalnih i međunarodnih projekata naše škole u periodu od 1996. godine do 2017.
Panelisti u promociji su bili eminentni stručnjaci prof. dr. Samir Đug ispred Prirodno-matematičkog fakulteta, Sabina Hadžiahmetović, dipl. ing. građevinarstva ispred Centra za okolišno-održivi razvoj (COOR), Ana Mrdović, dip. ing. hortikulture ispred vanjskih saradnika te mr. Suad Alić ispred Vijeća roditelja. Urednica Ekomonografije i moderatorica samog panela bila je nastavnica Lejla Dizdarević.
Podršku za izdavanje eko-monografije je pružila Općina Centar i načelnik Nedžad Ajnadžić te grupa donatora iz kolektiva eMedia Patch, kao i Lamija Muftić, ujedno i bivša učenica škole, Emir Agić, Jasminko Halilović, Vildana Karalić, Vedad Mulalić, Amra Sadiković i Ena Kukić kojima su se direktor Namir Ibrahimović i autorica Jasminka Avdić zahvalili.